X

To receive a copy of our project portfolio or to contact us about a project. Click here.

Essendon Residence

architecture matters p/l

Essendon Residence The cranked, split-level floor plan for this new home seeks to maximise the available sunlight and provide clear zoning for parents and children and formal and informal living, all located about a gallery-like hallway that draws you into the heart of home - an expansive and richly textured kitchen from which the radiates the stairwell, powder room, laundry, study, cellar, living, dining and north courtyard. This large north-facing courtyard is created within the crook of the plan, stepping out and own to follow the slope of the site and leading to a rear yard. The building exterior is predominately clad in a detailed bluestone tile format with the front entry portico surmounted by three crenulated bay windows that crown the first floor.